Expert e-commerce - DGAPF Inspectie Consumptiegoederen (m/v/x) [Belgium]


 

$ads={1}

Code de sélection

XNT23118

Langue

Néerlandais

Diplôme

  • Master
  • Bachelier
  • Secondaire supérieur
  • Secondaire inférieur ou aucun diplôme

Type de contrat

Emploi temporaire

Niveau de fonction

A

Type de recrutement

Talent exchange

Durée

Durée déterminée

Lieu de travail

1210 Saint-Josse-ten-Noode

Temps plein/temps partiel

À temps plein

Jobinhoud

Wil je mee bouwen aan een gezondere online markt? Heb je ervaring met controles op e-commerce of heb je kennis rond de wetgeving hieromtrent? Wil je ons graag helpen en je ervaring delen? Dan ben je meer dan welkom. Als expert binnen het domein kan je ons bijstaan bij de uitbouw van onze e-commerce cel Je zal terechtkomen in een team van 3 juristen en je zal samenwerken met de inspecteur e-commerce.

Waar kom je terecht? De cel e-commerce binnen de inspectiedienst.

De inspectiedienst consumptieproducten is bevoegd voor controles op de naleving van de Belgische en Europese regelgeving inzake alcohol, tabak, cosmetica, GGO’s en dierlijke bijproducten. Als reactie op het exponentieel groeiende online aanbod van deze producten, is bij de inspectiedienst een aparte cel e-commerce opgericht.

De e-commerce cel houdt zich voornamelijk bezig met het voeren van controles op webshops en andere verkoopplatformen waarbij producten onder onze bevoegdheid aangeboden worden aan (o.a.) Belgische consumenten. Deze cel beschikt momenteel over 1 inspecteur-expert (NL) die de online controlecampagnes coördineert en over een 4/5tal controleurs-experten die ca 50% van hun werktijd besteden aan e-commerce, wat neerkomt op +/- 2 dagen per week.

Ze voeren momenteel verschillende taken uit:

  • Verkoopsites controleren op niet-conforme advertenties (bv. verboden reclame, aanbod/verkoop van niet-conforme producten);
  • Waarschuwingen en processen-verbaal opstellen bij inbreuken;
  • Campagnes organiseren;
  • Fysieke controles uitvoeren en ter plaatse controleren, al dan niet met visitatiemachtiging, op niet-conforme producten die online worden aangeboden. In voorkomend geval moeten producten in beslag worden genomen.

Wat wordt er van je verwacht?

We zouden graag iemand voor een periode van enkele maanden fulltime op onze dienst willen inzetten die ons helpt bij de volgende zaken:

  • Onderzoeken van toepassingsgebied en grenzen van de uitoefening van aanvullende e-commerce bevoegdheden verkregen bij onze laatste wetswijziging, zoals mystery shopping, eis tot verwijdering content, aanvraag identiteitsgegevens bij elektronische communicatie opperatoren, etc
  • Uitspitten van mogelijkheden van een visitatiemachtiging bij e-commerce controles
  • GDPR-gerelateerde zaken, zoals de identificatie van verkopers en het delen van online gegevens
  • Onderzoek voeren naar nuttige (ICT) tools voor e-commerce controles
  • Onderzoek voeren rond verplichtingen en verantwoordelijkheid van verkoopplatformen

Werkgever

De inspectiedienst consumptieproducten is bevoegd voor controles op de naleving van de Belgische en Europese regelgeving inzake alcohol, tabak, cosmetica, GGO’s en dierlijke bijproducten. Als reactie op het exponentieel groeiende online aanbod van deze producten, is bij de inspectiedienst een aparte cel e-commerce opgericht. De e-commerce cel houdt zich voornamelijk bezig met het voeren van controles op webshops en andere verkoopplatformen waarbij producten onder onze bevoegdheid aangeboden worden aan (o.a.) Belgische consumenten.

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu wil de Belgische promotor zijn van het principe "One World, One Health", door de gezondheid in al haar componenten centraal te stellen in zijn bekommernissen en missies, waarbij het zowel gaat over de menselijke gezondheid als over de gezondheid van de planeet, de gezondheid van dieren en planten en van de voeding. De FOD is een referentiepunt op het vlak van de gezondheid, een transversaal, strategisch en ondersteunend departement “Health and Environment in all policies” en een netwerkorganisatie die zorgt voor een operationele excellentie in de uitvoering van taken met toegevoerde waarde, met de ambitie om de gezondheid van de burgers te beschermen en te verbeteren.

Om daartoe te komen is de FOD een verantwoordelijke, coherente, lerende en creatieve organisatie die steunt op competente en autonome medewerkers die zin hebben voor verantwoordelijkheid en die hun expertise en hun talenten ontwikkelen. De waarden die wij willen waarmaken, elke dag opnieuw zijn: klantgerichtheid, innovatie, integriteit, duurzaamheid, ruimte voor talent en samen in respect.

https://www.health.belgium.be/nl

Competenties

Opgelet

De openstaande vacatures in dit netwerk zijn alleen voor statutaire personeelsleden of personeelsleden met een contract van onbepaalde duur van de deelnemende organisaties: https://fedweb.belgium.be/nl/nieuws/2015/20150326_opdrachten_talent_exchange.

Generieke competenties

  • Je beschikt over de inzet, de wil en de ambitie om resultaten te boeken en de verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van ondernomen acties;
  • Je neemt beslissingen op basis van (on)volledige informatie en onderneemt doelgericht acties om de beslissingen uit te voeren;
  • Je creëert en bevordert de groepsgeest door je mening en ideeën te delen en door bij te dragen aan de oplossing van conflicten tussen collega's.

Technische competenties

  • Je hebt ervaring met controles op e-commerce of kennis van de wetgeving hieromtrent

Troeven

  • Je komt terecht in een tweetalige werkomgeving. Kennis van het Frans is een troef.

Aanbod

Opgelet

De openstaande vacatures in dit netwerk zijn tijdelijk en alleen voor statutaire personeelsleden of personeelsleden met een contract van onbepaalde duur van de deelnemende organisaties: https://fedweb.belgium.be/nl/nieuws/2015/20150326_opdrachten_talent_exchange.

Voltijdse tewerkstelling gedurende 12 maanden

Werkregime: Voltijds

Procedure

1. Analyse van de cv's op basis van de competenties en de motivatie

Bedankt om uw kandidatuur te beargumenteren op basis van de functiebeschrijving en om waar nodig je overdraagbare vaardigheden te benadrukken.

2. Gesprek (max. 1 uur) : bespreking van je profiel, je competenties, je motivatie, je ervaring en je interesse voor de opdracht. Gezien de situatie is het mogelijk dat het interview via Teams plaatsvindt.

De gesprekken zullen online doorgaan.

Omdat er soms veel kandidaturen zijn die niet voldoen aan de selectiecriteria, kunnen we geen gevolg geven aan de kandidaturen van personen die niet bij de overheid werken.

Solliciteren

Opgelet

De openstaande vacatures in dit netwerk zijn alleen voor statutaire personeelsleden of personeelsleden met een contract van onbepaalde duur van de deelnemende organisaties: https://fedweb.belgium.be/nl/nieuws/2015/20150326_opdrachten_talent_exchange.

Om je kandidaat te stellen, stuur je een motivatiebrief en een recent cv ten laatste op 28 juli 2023 naar het volgende e-mailadres: marie.germonpre@health.fgov.be met de vermelding van de functietitel: expert e-commerce via Talent Exchange

Extra info

De deelnemende organisaties van het netwerk Talent exchange zetten zich in voor diversiteit. Dit vertaalt zich in het aanmoedigen van talent met respect voor verscheidenheid, onafhankelijk van afkomst, geslacht, leeftijd, een eventuele handicap, levensbeschouwing, ...


Prendre contact

Sur le contenu de la fonction

  • Emeline Roose
    FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
    emeline.roose@health.fgov.be

$ads={2}


 

.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Sponsored Ads

نموذج الاتصال